Slideshow CK

Otvorenje izložbe, Novo lice legende- Franjo barun Trenk u Požegi
Ovako to izgleda kada se pandur ženi
Dan grada Požege
Skupština udruge
Vječno počivalište Franje baruna Trenka u Kapucinskom samostanu u Brnu
Povijesna postrojba Trenkovi panduri u Zagrebu 1942.
Dan grada Požege
Međunarodno vojno hodočašće - Lurd
Međunarodno vojno hodočašće - Lurd
Aurea fest povijesnih postrojbi Požega
Polaganje vijenaca na Ovčari - Vukovar
Pandurski vinski podrum
Trenkovi panduri
Panduri u Mariji Bistrici
Polaganje vijenaca na Ovčari - Vukovar
Iskazivanje počasti žrtvama Vukovara na Memorijalnom groblju u Vukovaru
Vincelovo u Kutjevu d.d.
Panduri u Vojarni 123. brigade u Požega
Vojarna 123. brigade Požega
Skupština Europskog saveza
Kolektivna nagrada Grada Požege
Predsjednica Republike Hrvatske u Požegi
Krštenje mošta vinarije Kutjeva d.d
Prisega ročnika na dragovoljnom služenju vojnog roka- Trg Sv. Trojstva- Požega
Trenkovi panduri na prijemu u Uredu Predsjednice Republike Hrvatske - Pantovčak
U posjetu starim podrumima vinarije Kutjeva d.d.
Trenkovi panduri u posjeti Kapucinskom samostanu u Brnu.
Trenkovi panduri u Gradskom muzeju Grada Brna u Češkoj
Otvorenje izložbe, Novo lice legende- Franjo barun Trenk - Brno , Češka
Otvorenje izložbe, Novo lice legende- Franjo barun Trenk - Brno, Češka
Otvorenje izložbe, Novo lice legende- Franjo barun Trenk u Brnu
Otvorenje izložbe, Novo lice legende- Franjo barun Trenk - Brno, Češka

Redovna godišnja Skupština

 

27. siječnja 2018. održana je redovna godišnja Skupština udruge, Skupština je jednoglasno prihvatila Izvješće o radu u 2017. godini, Financijsko izvješće za 2017. godinu i Plan rada za 2018. godinu. Skupština je jednoglasno prihvatila i promijene u radu udruge koje stupaju na snagu od 27.01.2018. godine. Skupštini se obratio zamjenik gradonačelnika Grada Požege Ferdinand Troha, Zamjenik župana Požeško-slavonske županije Vedran Neferović, predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Josip Ređo, predsjednik Gradske glazbe „Trenkovi panduri“ Mirko Ćaćić, dopredsjednik Hrvatskog povijesnog društva „Požežani“ Goran Peić i Nikica Luladžić ispred DVD Požega.
Izvješće o radu udruge iznio je predsjednik udruge Vladimir Potnar:
 
„Iza nas je 2017. godina i  deseta  godina samostalnog rada. Desetu obljetnicu našega rad možemo ocijeniti kao uspješnu godinu gdje udruga i nakon 10 godina rada još uvijek ide prema gore. Udruga je uspjela realizirati skoro sve planirane aktivnosti zacrtane Planom rada za 2017. godinu. Tako prošlu godinu bilježimo kao 20. obljetnicu od osnutka i 10. obljetnicu samostalnog rada ali i godinu u kojoj smo konačno zakonom zaštitili Trenkove pandure te tako zaustavili različita svojatanja ove slavne postrojbe iz povijesti Hrvatskog naroda koja pripada našem gradu po kome nas svi znaju u Republici Hrvatskoj i zemljama Europske unije. Bili smo svjedoci kako je bilo pokušaja da se Trenkovi panduri pripoje drugim različitim mjestima u Republici Hrvatskoj
 
Zahvaljujući našim rezultatima rada i povijesti koju njegujemo i prezentiramo, uspjeli smo se svrstati u najprepoznatljiviji brend Grada Požege. Slobodno možemo reći kako smo postali zaštiti znak Grada Požege, jer kada bilo gdje spomenete Trenkove pandure odmah se uz pandure spominje i Grad Požega što je u ovom trenutku nerazdvojno.  
2017. godine udruga je sudjelovala na 42 aktivnosti u Republici Hrvatskoj te po jednoj u Češkoj, BiH i Austriji što je ukupno 45 izlazaka. 
Zajedno sa Turističkom zajednicom Grada Požege sudjelovali smo u organizaciji Dana grada Požege gdje smo svečanim mimohodom povijesnih postrojbi uveličali obilježavanje još jednog Dana grada. Ovom prilikom smo ugostili 10 povijesnih postrojbi iz Republike Hrvatske i jednu postrojbu iz Bosne i Hercegovine. 
 
Zahvaljujući Gradu Požegi i Ministarstvu kulture Republike Hrvatske obilježili smo 20. obljetnicu svoga postojanja te 10. obljetnicu samostalnog rada. Ovom prilikom su nam u Požegu došle povijesne postrojbe iz Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine te Republike Hrvatske. Od strane Hrvatskog instituta za povijest iz Zagreba, stručno predavanje su održali  -
 - dr. sc. Vedran Klaužer, sa temom Tragom nasljednika Trenckovih pandura  i  arhivski spisi 53. pješačke pukovnije ,
-  mr. sc. Juraj Balić, sa temom  Povijest Trenckovih pandura, 
- dr.sc. Alexander Buczynski, sa temom Marija Terezija, Franjo Trenck  i mali rat koji je spasio monarhiju, 
Sudionike susreta primio je i pozdravio gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić. Svi sudionici obljetnice pridružili su se festivalskoj povorci te sudjelovali na otvorenju Aurea festa. 
 
Na Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, zaštitili smo ime „Trenkovi panduri“ pod brojem Z20170247A  u 4 razreda. Ova zaštita vrijedi do 08.03.2027. godine.  
 
Pustili smo u rad nove Internet stranice www.pp-trenkovi-panduri.hr  koje još nismo u potpunosti završili ali su u funkciji. 
 
Povodom obilježavanja Dana grada Požege, udruga je od Grada Požege primila Kolektivnu nagradu Grada Požege za svoj dugogodišnji rad. 
 
Zahvaljujući našem počasnom članu dr.sc. Alexanderu Buczynski udruga je došla u posjed povijesnih dokumenata sa kojima danas sa točnošću možemo govoriti o popisu Trenkove pandurske regimente, tako popis sadrži, čin, ime i prezime, regiju i grad od kuda je pandur, starost, broj djece, profesiju i broj godina koliko je služio u pandurima.  Dokumenti su kopirani u Vojno-povijesnom muzeju u Beču. Ukoliko nekoga interesira popis možete ga pogledati tu na stolu.
Raspolažemo i  točnim podatcima koliko je pandura iz kojega mjesta sudjelovalo u prvo Trenkovoj grupi koju je bio sakupio 1741. Raspolažemo i podatcima kada je Franjo barun Trenk stupio u vlasništvo, Brestovca, Velike,Trenkova, Pakraca, Pleternice i Nuštra. Tako posjedujemo i kopiju originalnog pisma koje je Franjo barun Trenk 1745. godine uputio carici Mariji Tereziji moleći da neregularnu pandursku regimentu provede u regularnu, što mu je carica Terezija i dopustila. Povjesničari danas taj datum prelaska neregularne postrojbe u regularnu uzimaju kao datum stvaranja današnje moderne Hrvatske vojske.  
 
U protekloj godini održali smo nekoliko radnih akcija gdje smo potpuno zatvorili donji dio garaže i postavili vrata.  Nekoliko puta smo tijekom godine generalno očistili kompletan prostor koji uključuje i vanjski dio dvorišta. 
 
Upravni odbor je tijekom 2017. godine donio 6 odluka na 4 radna sastanka.  
 
Kako je od osnivanja udruge prošlo punih 10 godina. U kratkim crtama predstavljam rezultat udruge:
 
Sudjelovali smo na :
-  517 razna događanja
-  288 puta na području Grada Požege
-  72 puta na području Požeško-slavonske županije
-  133 puta izvan granica Požeško-slavonske županije tj. Na području RH
-  24 puta izvan granica Republike Hrvatske. 
 
Svakako je zanimljivo spomenuti, da je ove rezultate napravilo  15 članova udruge koji rade volonterski i koji osim plaćanja članarine dobar dio svoga novca potroše na gostovanjima. 
Koristimo svoja vlastita vozila, sami vodimo knjigovodstvo udruge i sve ostale papire
 Na 89 radnih akcija koje smo izveli u prošlom vremenu, kako bi uredili prostor koji smo dobili na korištenje od Grada Požege, iskopali podrum , uredili i napravili sve što smo napravili a što su mnogi od vas vidjeli,  članovi osim svojih ruku i vremena te znanja,  koriste i svoje vlastite alate i strojeve. 
Možemo reći da smo kao panduri izrazito ponosni jer sve što imamo napravljeno je našim vlastitim rukama, naravno uz financijsku pomoć koju imamo.   
Rad udruge u 2017. godini su pomogli“
 
- Grad Požega
- Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
- Kutjevo d.d.
- Spin Valis d.d. 
- Županija Požeško – slavonska
- Općina Brestovac
- Općina Čaglin
- Općina Velika
- Erste&Steiermärkische Bank d.d.
- dr.sc. Alexander Buczynski
- Berger Branislav i pivovara MBC 
- Horvat Ludvig
 
 
Blagajnik udruge Kristijan Perković Skupštini je iznio blagajnički izvještaj. 
Tajnik udruge Jure Šain predložio je Plan rada za 2018. godinu a ono što je bitno da udruga mijenja svoj način rada koji se isključivo odnosi za budeće izlaske. 
Galeriju pogledajte OVDJE