Slideshow CK

Dan grada Požege
Skupština udruge
Vječno počivalište Franje baruna Trenka u Kapucinskom samostanu Brno
Trenkovi panduri u Zagrebu 1942.
Dan grada Požege
Međunarodno vojno hodočašće - Lurd
Međunarodno vojno hodočašće - Lurd
Aurea fest povijesnih postrojbi Požega
Ovčara - Vukovar
Pandurski vinski podrum
Trenkovi panduri
Panduri u Mariji Bistrici
Vukovar - Ovčara
Polaganje svijeća na Memorijalnom groblju u Vukovaru
Vincelovo u Kutjevu d.d.
Vojarna 123. brigade Požega
Vojarna 123. brigade Požega
Skupština Europskog saveza
Kolektivna nagrada Grada Požege
Predsjednica Republike Hrvatske u Požegi
Krštenje mošta vinarije Kutjeva d.d
Prisega dragovoljnih ročnika
Ured predsjednika Republike Hrvatske - Pantovčak
Stari podrum vinarije Kutjeva d.d.
Gradski muzej Grada Brna
Otvorenje izložbe Novo lice legende Franjo barun Trenk u Brnu
Otvorenje izložbe Novo lice legende Franjo barun Trenk u Brnu
Otvorenje izložbe Novo lice legende Franjo barun Trenk u Brnu
Otvorenje izložbe Novo lice legende Franjo barun Trenk u Brnu

Mađarski Husari posjetili pandure u Požegi 30.03.2019.

 

Jučer su nas u Požegi posjetili predstavnici 3. husarske pukovnije iz Mađarskog grada Kapošvara. Mađarska delegacija se sastojala od zapovjednika 3. Ferdinánd huszárezred, pukovnika Bosnyák Jánosa, Bosnyák Davida i Dr. Nagy Jὁzsefa. Goste smo upoznali sa radom i poviješću koje predstavljamo te im pokazali svoj prostor. Na radnom sastanku razgovaralo se o budućoj suradnji. Tako su dogovorene zajedničke aktivnosti koje će se odraditi ove godine. Postignut je dogovor o našem gostovanju u Kapošvaru a isto tako o gostovanju Husara u Požegi kada obilježavamo 270. obljetnicu smrti Franje baruna Trenka. Ova obljetnica i Međunarodni susret povijenih postrojbi biti će održan 07.rujna 2019. u sklopu Požeškog festivala Zlatne žice Slavonije, Aurea fest 2019.
U programu obilježavanja ove obljetnice osim povijesnih postrojbi iz RH i zemalja Europske unije te BiH sudjelovat će i istaknuti povjesničari sa Hrvatskog instituta za povijest iz Zagreba koji će u Požegi održati stručno predavanje vezano za Franju baruna Trenka i Trenkove pandure te povijesne prilike u Slavoniji sredinom 18. stoljeća. Ovaj međunarodni susret povijesnih postrojbi i obilježavanje obljetnice podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Požega, Kutjevo d.d. i Općina Čaglin.
Na prijedlog pukovnika Bosnyák Jánosa dogovoreno je potpisivanje Deklaracije o partnerstvu i suradnji među udrugama koje će naši predstavnici i Ferdinánd huszárezred potpisati ovoga ljeta u Kapošvaru.
Potpisivanjem ove Deklaracije pravimo korak dalje i sve više se okrećemo prekograničnoj međunarodnoj suradnji. Ove godine planiramo šest gostovanja izvan granica RH i to u Austriju, Mađarsku, Češku i BiH.